D nest

Geboren: 9-8-2015
Moeder: Alena de Vrolijke Hollander (zie kopje de honden)
Vader: Holland Messi van Le Dobry
(zie http://www.ledobryhollanders.nl/ )

5 reuen & 7 teven

In het fotoboek hieronder zullen wekelijks foto's bijgeplakt worden. :) Onder het fotoboek zullen er korte verslagen staan. Bovenaan van de eerste week en zo kunt u naar beneden scrollen om steeds een week verder te gaan.

 

De eerste week:
Was vooral vermoeiend hahaha! Leen moest even weer wennen aan zoveel verantwoordelijkheid. Ze maakte mij dan ook geregeld s'nachts wakker zodat mijn wallen onder mijn ogen nu ongeveer tot op mijn knieën hangen. Ook hebben wij dag en nacht de puppen bijgevoerd, het is zo een groot nest. Nog een paar dagen tot een week volhouden en dan zijn ze alweer genoeg ontwikkelt om van een schoteltje wat pap te kunnen eten.  De eerste dagen kwamen ze nog niet echt aan. Maar nu vliegen de grammen eraan! Het gaat dus super goed!

2,5 week oud:
Inmiddels zijn de oogjes open en kunnen ze horen. Ze beginnen op ons te reageren. Zo ontzettend leuk! Dus de eerste socialisatie prikkels krijgen ze al voorgeschoteld. De puppen laten al zien hoe muzikaal ze zijn! :)
Door een aantal afzeggingen zijn er een reutje en twee teefjes beschikbaar. Heeft u interesse, kom gerust eens langs!

 

4,5 week oud:
Wat een ontwikkeling! Ze proberen uit, rennen, spelen en reageren zo leuk op ons! Ze gaan bijna dagelijks mee op pad om de wereld te zien zoals bijvoorbeeld auto's, tractors, fietsers, motoren, schapen, geiten, koeien, konijntjes, het bos, de markt, de winkels etc., etc. Het is vol op genieten van ze! Nog 3,5 week en dan gaan ze alweer met hun nieuwe eigenaren mee. Wat gaat de tijd snel!!! Er zijn nog enkele hondjes die een baasje zoeken.

 

 

Socialiseren is ontzettend belangrijk!!!! Niet alleen bij zijn of haar nieuwe baas maar juist ook bij de fokker!

 

 

 5 weken oud en gezellig mee naar de familie dag! Omdat het kan! ;)

 

 

Wennen aan...........:

 

  

Wat gaat de tijd hard!!! 6 weken oud alweer. Ze laten super snel herstelvermogen zien. Ze zijn deze week gechipt, er is wangslijm afgenomen voor het DNA profiel en ze zijn ingeënt. Van de reutjes waren alle balletjes aanwezig. Alle hondjes zijn gezond verklaard.
Ik ben nu al super trots op dit nest! Dagelijks gaan ze ergens mee naartoe. Dat is hier op de website bijna niet bij te houden.
Komende week krijgen ze hun puppytest en zullen de toekomstige eigenaren te horen krijgen welk hondje het beste in hun leef/gezinssituatie past. 

Het socialiseren blijft doorgaan!
Inmiddels zijn de puppen gechipt door de Raad van Beheer en ze zijn bij de dierenarts ingeënt en hebben een gezondheidscheck gehad.

8 weken oud alweer! Er hebben 11 puppen een super huis gevonden. Er is 1 teefje die nog een super huis zoekt!
Dientje is een onwijs leuke hond!  Zo beschreef gedragstherapeut Mark tijdens de puptest: "Dientje is een nieuwsgierige pup met een uitstekende mix tussen zelfstandigheid en mensgerichtheid. In doorsnee toonde ze in alle onderdelen een goed tot uitstekend herstelvermogen. Haar temperament is gemiddeld voor een kortharige Hollandse Herdershond. Tijdens het onderdeel waarin ze met voer geprovoceerd werd liet zij zich niet ui de tent lokken en gaf vrij vlot op zonder signalen van angst, agressie en nervositeit. Ook het akoestisch onderdeel leverde voor haar geen problemen op en herstelde vlot en grotendeels zelf. " Zoals wij haar thuis zien en wanneer wij met haar op pad gaan; Dientje kijkt eerst de kat uit de boom om vervolgens tot actie over te gaan. Ze vindt de meeste nieuwe dingen eerst een beetje spannend, observeert, om vervolgens er goed mee om te gaan.
Ze is niet erg druk (relaxte pup) maar wel lekker fanatiek wanneer je met haar speelt. Wie gaat er voor haar?

Dientje heeft inmiddels een liefdevol huis!!! Wij zijn heel blij met de eigenaren!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zondag 10 April hadden we een reünie wandeling bij de Soesterduinen. Wat een leuke honden zijn ze geworden! Heerlijk om ze weer terug te hebben gezien!