De Honden

  

 

 


Alena de Vrolijke Hollander


Behaalde titels:
-Jeugdwinster 2012
-Nederlands Jeugd Kampioen 2013
-Beste teef VVHH clubdag 2013
-Sociale Huishond diploma 2014
- GGB diploma 2014
- Fokgeschiktheidscertificaat 2015

Heuponderzoek: HD A. Botafwijking: 0 . Norbergwaarde: 40 .

Alena is geboren op 21 januari 2012.

Ze komt uit de combinatie Mijke van de 's-Gravenschans X Shadow van de Boermastreek.

Wij hebben haar zelf gefokt. Zie kopje A-nest.

Zij is het pupje met het bruine bandje.

Alena loopt nu ook dogdance wedstrijden. Niet zoveel nog omdat ze zo nu en dan een nestje mag werpen. Daarnaast loopt zij G&G1.
Het is een fijn rustig hondje dat graag wil werken en heel aanhankelijk is. Ze ligt ontzettend graag tegen mij aan. En ze knuffelt graag! Ze gaat wekelijks mee naar de paarden waar ze heerlijk achter mij aan hobbelt. Verder houdt ze ervan om met Bolle, haar halfbroer, te stoeien. Alena wordt ook wel Leen, Leenepeen of de Paneni genoemd. Ach,......ze luistert overal wel naar.
Gelukkig heeft Leen geen last van plankenkoorts en doet zij het fantastisch!


     

 

 

Bolle de Vrolijke Hollander

 

Behaalde titels:
-Beste jonge hond VVHH clubdag 2014
-Beste Reu VVHH clubdag 2014
-Sociale Huishond diploma 2014
-GGB diploma 2014

 

Bolle is geboren op 24 juni 2013

Hij komt uit de combinatie: Mijke van de 's-Gravenschans X Nico Excellent van Treekzicht

 

Op voorgaande pagina's heb ik het verschil uitgelegd tussen werklijnen en overige lijnen. Bolle zijn vader doet KNPV. Komt uit een werklijn. En ik ben zo ontzettend blij met Bolle!!! Bolle is zeer sociaal naar volwassenen en kinderen. Kinderen zijn regelmatig met hem aan het werk. Bolle is ontzettend lief voor ze.
Op een leeftijd van 4,5 maand gaf Bolle al zijn eerste demo dogdance aan publiek op een evenement. Vanaf eind 2014 starten we met wedstrijden. Bolle is erg werklustig en een fijne hond om mee samen te werken. Hij is altijd vrolijk en is erg populair bij iedereen.
Soms is hij iets TE enthousiast. Maar daar kan iedereen wel om lachen. Dan komt hij een beetje lomp en onbenullig over. Maar het straalt van zijn kop af dat hij het goed bedoeld!

31 maart 2015 beginnen we aan een starterscursus voor politie, speur en reddingshonden. Ik ben heel benieuwd en het lijkt mij ontzettend leuk om deze cursus met Bolle te gaan doen!

11 April zal Bolle een fokgeschiktheidskeuring krijgen. Een gedragstest en exterieurkeuring. (HIJ IS GESLAAGD!!) Daarna zal ik een afspraak met de dierenarts inplannen om zijn heupen, ellebogen en rug te laten röntgenen. Pas nadat alle uitslagen binnen en positief zijn, zal Bolle ingezet kunnen worden als dekreu.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dielke de Vrolijke Hollander

 

Dielke is geboren op 9 augustus 2015 en komt uit een nest van 12.
Zij komt uit de combinatie Alena de Vrolijke Hollander X Holland Messi van Le Dobry.

Dielke is therapiehond. Zij gaat samen met haar moeder Alena op bezoek bij dementerende ouderen om deze mensen afleiding te geven en om ze in beweging te krijgen. Samen met Alena voeren ze grappige oefeningen uit zoals bijvoorbeeld poot geven, om de as draaien en een buiging te maken.

Dielke traint op het moment voor Mantrailing level 1. Dat is kortgezegd het zoeken naar een vermist persoon. Zij doet dit erg goed.

Dielke is het maatje van onze kinderen. Ze is ontzettend lief. Mochten de kinderen haar per ongeluk pijn doen, dan gromt ze niet maar kalmeert zij de kinderen door hen te likken. Kortom, ze is een schat van een hond en wij zijn erg blij met haar!