Fokkerij Nieuws.

 

Wij streven ernaar dat beiden ouderdieren een gedragstest hebben ondergaan, er gezondheids onderzoeken verricht zijn en ze een DNA profiel hebben.
Alle pups krijgen ook een stamboom, een DNA profiel en worden gechipt en geregistreerd.
Verder doen wij er alles aan ze zo goed mogelijk te socialiseren voordat ze naar hun nieuwe baas gaan.
De puppen groeien op met complete vers vleesvoeding.

Onze bedoeling was om met Dielke te gaan fokken. Wij kregen echter 2 meldingen van epilepsie uit ons C nest. Dit had het gevolg dat het gehele C-nest uitgesloten is van de fokkerij.
Wij hebben alle eigenaren van het C- en D-nest op de hoogte gebracht en met klem gevraagd ons op de hoogte te houden.
Indien er op de leeftijd van 4 jaar  (D-nest) nog steeds geen epilepsie vermeldingen zouden zijn durfde ik het erop te gokken met Dielke een nestje te plannen. Ondertussen onderzoeken wij uit welke lijn de epilepsie zou komen. Als dit uit de lijn van Alena (moeder van Dielke) zou komen dan zetten wij deze lijn uiteraard niet voort.
Zou de epilepsie alleen uit de vaderlijn van het C-nest komen dan heeft dit verder geen gevolgen voor het D-nest en zou Dielke gewoon pupjes kunnen krijgen.

Omdat ik met Dielke therapiehonden werk doe heb ik ervoor gekozen om nu al (maart 2018) de gedragstest en de exterieurkeuring bij de rasvereniging te ondergaan.
De gedragstest was prachtig! Precies wat ik van haar verwachtte. Super stabiel! Super vriendelijk! En.....zoals een echte Hollander......nieuwsgierig! :)
Het exterieur was niet zo goed; te korte pootjes, te grof gebouwd voor een teef, te brede kop, te korte staart en te hoge staart aanzet.......Ze kreeg een onvoldoende en de stempel niet rastypisch. De rasvereniging geeft aan Dielke geen fokgeschiktheidsverklaring af. Naar aanleiding hiervan heb ik meteen gezegd te stoppen met de fokkerij (3 honden is genoeg, wij willen er geen 4de bij).

Hierop kregen wij ontzettend veel reacties waar ook wel weer wat in zat. Ze heeft een gouden karakter en met een reu dat wel hoog op de poten staat en niet zo breed is compenseer je hoogstwaarschijnlijk Dielke haar tekorten bij de puppy's. Is het karakter /gedrag niet belangrijker dan het uiterlijk?
Wij onderzoeken nog het hele epilepsie verhaal. Voor nu zetten wij geen mensen meer op de lijst voor een pup. De mensen die al op de lijst stonden hebben bericht van ons gekregen.

  • IMG_20180412_163009
    IMG_20180412_163009
  • Screenshot_20180412-163242
    Screenshot_20180412-163242
  • Screenshot_20180412-163227
    Screenshot_20180412-163227

Onze reu Bolle is volgens de vereniging voor de Hollandse Herder vrij van epilepsie (die hele lijn).


Ben je op zoek naar een pup?

Op 25 maart heeft Bolle de Vrolijke Hollander Laska met Frasnay's Flair gedekt. Om hiervan op de hoogte te blijven verwijs ik je graag naar de website www.thebravebrindles.com


 

 

Op 21 juni heeft Bolle  Dascha www.knabstrupper-von-kobold.de
gedekt. Hiervoor heeft Bolle verschillende onderzoeken moeten laten doen. Hij is Degeneratieve Myliopathie vrij, en zijn beendergestel was perfect!

 

 

Bolle heeft inmiddels prachtige nakomelingen! Deze zijn geboren bij Lia Beek te Ederveen en zijn alweer uitgevlogen! Het was een groot nest.

 

 

Aangezien je een voortplanting nooit kunt plannen is niet Mijke (werd niet loops) maar Leen gedekt door Holland Messi van Le Dobry. Een prachtige verschijning, mooi gebouwd en het aller belangrijkste.....een ontzettende lieverd! Kinderen hingen over hem heen tijdens de testdag bij de VVHH en er waren veel prikkels aanwezig ,hij bleef zo geduldig! Hij kon alles handelen. Super!
Mijke houdt door de verhuizing haar loopsheid op. Leen werd twee maanden te vroeg loops. Tja, dan is de keus snel gemaakt. Door drukke agenda's hadden Leen en Messi in de nacht van woensdag 10 juni op donderdag 11 juni een geslaagde date. De puppen zijn op 9 augustus j.l. geboren. Zie kopje D nest voor meer informatie.